Vroege Vogels

Rashondenpups ontvangen DNA-afstammingsbewijs

  •  
29-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_29.jpg
Eind september reikte de Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van rashonden in Nederland, de eerste DNA-certificaten uit aan een nest rashondenpups.
Verplicht
Bij dekkingen vanaf 1 juni 2014 krijgen voortaan alle rashondenpups een verplicht DNA-afstammingsbewijs. Van alle rashondenpups en hun ouders wordt daarvoor DNA afgenomen. Het DNA wordt ook bewaard voor gezondheidsonderzoeken. Dat is goed nieuws voor pupkopers en rashondenfokkers. Zo is zeker dat de opgegeven ouders ook echt de ouders zijn, maar kan ook veel gerichter gewerkt worden aan het verbeteren van de gezondheid van rashonden.
Verbeteren gezondheid
Deze maatregel is uniek voor Nederland en geldt uitsluitend voor de rashonden met officiele Raad van Beheer stamboom. De pups die de eerste DNA-afstammingsbewijzen in ontvangst mochten nemen waren van het ras Shetland Sheepdog. De Raad van Beheer ziet in het uitreiken van de eerste DNA-certificaten de bevestiging dat de kynologie de verantwoordelijkheid neemt voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van de rashonden in Nederland.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.