Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Rampjaar voor staldieren Brabant

22 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
stallen.jpg
In Brabant zijn dit jaar meer dieren doodgegaan bij stalbranden dan in de drie jaar ervoor bij elkaar opgeteld. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Brabant. In de afgelopen vier jaren vonden ruim 22.000 dieren de dood bij stalbranden en 15.000 daarvan stierven dit jaar.
Volgens Hugo Bens van ondernemersvereniging ZLTO is het voor veel boeren lastig een balans te vinden. Hij zegt dat de boer enerzijds goed wil zijn voor zijn dieren, maar anderzijds ook op de kosten wil letten. Volgens Bens is het ondoenlijk om oudere stallen volledig brandveilig te maken.
Volgens Wakker Dier is het ideaalbeeld nog ver weg. Hanneke Ormondt zegt dat veel boeren in hun dieren producten zien in plaats van levende wezens.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.