Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Radioportret Geert van Poelgeest: ruim 30 jaar KNNV

3 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
geert1

© GEERT VAN POELGEEST

Al meer dan dertig jaar is Geert van Poelgeest hét gezicht van KNNV Delfland. Met onverminderd enthousiasme zet hij zich in voor padden, vlinders, bomen en groene tuinen. Hij staat dag en nacht de pers te woord als dat nodig is, want "van natuur word je nooit moe".  

Stads- en buurtprojecten

Geert van Poelgeest is als voorzitter van de KNNV Delfland betrokken bij veel groene stads- en buurtprojecten. En ook als projectcoördinator Natuur en Water bij het Haags Milieucentrum droeg hij zijn groene steentje bij aan het verduurzamen van onze woon- en leefomgeving. Veel publiciteit kreeg hij met de Operatie Steenbreek , bedoeld om tuinen te vergroenen. Inmiddels is hij met pensioen, maar hij blijft zich onverminderd inzetten voor het behoud van de natuur. 
Volgens Geert begint een natuurlijke en groene omgeving bij jezelf, zo zegt hij. “Want als je de natuur een warm hart wil toedragen, dan kun je het beste eerst in je eigen tuin beginnen. Hang een nestkast op, plant een vlinderstruik. Dat is hartstikke belangrijk”! 

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.