Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Radio archief: Naar Nigeria

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
herman_sier_3_01.jpg
Vroege Vogels en Milieudefensie vertrekken op 20 augustus naar de olievervuilde delen van Nigeria. In het kader van de campagne 'Worse Than Bad' - om aandacht te vragen voor de oplossing van het milieuprobleem dat (minstens voor een deel) door het Nederlandse Shell is veroorzaakt.
Geen actievoerders of politici of journalisten zijn dit keer de hoofdrolspelers in de tv-opnames die in Nigeria gemaakt gaan worden. Er zijn vier vrijwilligers die wel eens met eigen ogen willen zien hoe de situatie is. Op zoek naar het antwoord op de vraag: "Waarom is het grootste bedrijf ter wereld in vijftig jaar niet in staat geweest om één van de grootste olievervuilingen ter wereld aan te pakken?"
Eén van de vier vrijwilligers die meereist naar de Niger Delta is Volendammer Herman Sier. Hij stelde, als aandeelhouder van Royal Dutch Shell, vragen over de olievervuiling en meldde dat hij zijn belang wil gaan verkopen. Herman Sier vertelt op 19 augustus in Vroege Vogels over zijn verwachtingen van de Nigeria-reis.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.