Vroege Vogels

Rabobank kondigt concrete klimaatstappen aan

  •  
13-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_121156.jpg
In het maatschappelijk jaarverslag 2006 heeft Rabobank aangekondigd dat ze in 2007/2008 de CO2-emissies van grote zakelijke klanten in kaart gaat brengen. Vanaf 2010 zal dit voor alle zakelijke klanten gelden. Bovendien zal Rabobank de CO2-uitstoot van haar kantoren en (zakelijk) verkeer van werknemers met 30 procent verminderen. Ook zal ze nog dit jaar besluiten of de bedrijfsvoering klimaatneutraal gemaakt wordt.  Eerder dit jaar introduceerde de Rabobank al twee klimaatproducten voor haar klanten: de klimaat-creditcard en de klimaathypotheek.
Met het in kaart brengen van de CO2-uitstoot door haar zakelijke klanten zet Rabobank een belangrijke eerste stap. Maar deze stap moet wel gevolgd  worden door een doelstelling om deze gefinancierde CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-uitstoot door investeringen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 99 procent van de totale uitstoot van banken.
Met de campagne ‘Banken: spaar het klimaat!’ roept Milieudefensie de banken op om klimaatvriendelijk te investeren, klimaatproducten voor klanten te ontwikkelen en hun bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken. Deze campagne is onderdeel van de HIER klimaatcampagne, waarin meer dan 40 maatschappelijke organisaties participeren.
 
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.