Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PVV: ruimere keuze vegetarisch betuttelend

  •  
14-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vegetar.jpg
Het PVV-kamerlid Gerbrands heeft Kamervragen gesteld over de campagne EatGreen at Work in een aantal overheidsinstellingen. Het doel van de campagne is om, naast het gangbare aanbod in de bedrijfsrestaurants, één keer per week een lekkere vegetarische lunch in het zonnetje te zetten. Gerbrands vindt dat betuttelend.
EatGreen at Work is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). De vijf grootste bedrijfscateraars bieden in het kader van de campagne ten minste één dag in de week een smakelijke vegetarische lunch aan. In honderden bedrijfsrestaurants wordt daarom meegedaan aan de campagne.
Ophef
De NVB is verbaasd over de ophef in politiek Den Haag. Op veel van de thema’s die in de campagne worden genoemd, heeft de overheid zich in internationale verdragen verbonden aan doelstellingen, die vaak bij lange na niet gehaald worden. Floris de Graad: ‘Vanuit de PVV en de VVD bestaat blijkbaar wat weerstand tegen EatGreen at Work. Ze stellen dat burgers zelf wel beslissen of ze vlees of vegetarisch willen eten. Maar dat is precies waar de campagne voor staat. Het zou daarom consequenter zijn als de heer Gerbrands er voor zou pleiten de campagne uit te breiden, zodat men alle dagen van de week óók een lekkere vegetarische lunch kan nemen . Dan kunnen mensen pas écht  kiezen wat ze eten.’
Bron: Nederlandse Vegetariërsbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.