Vroege Vogels

PvdD vraagt aandacht voor ‘greenwashing’ _16_09_2014

  •  
16-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Prinsjesdag.jpg
Marianne Thieme maakt vandaag op Prinsjesdag een statement tegen greenwashing in het kabinetsbeleid. Ze draagt een door Erny van Reijmersdal ontworpen jurk met 100-eurobiljetten, die symboliseren de financiële belangen die het kabinet opnieuw hoogste prioriteit geeft. De groene stola en hoed vormen het symbool van greenwashing: het met groene woorden camoufleren van een kil en natuuronvriendelijk beleid. Thieme roept het kabinet op daadwerkelijk groene maatregelen te treffen in plaats van steeds business as usual voorrang te geven en dat te maskeren met zogenaamde duurzame maatregelen.
 
Groene boodschap

“Het kabinet treft vooral maatregelen die financiële belangen dienen, terwijl ambities voor dieren, natuur en milieu niet worden waargemaakt. We horen wel steeds groene woorden, maar het blijft bij woorden; een likje groene verf. Pure greenwashing”, aldus Thieme. Ze wijst op de talloze voorbeelden zoals ‘groene stroom’ uit de 70 miljard kg mest die onze natuur letterlijk verstikt, het beleid voor duurzaam voedsel, voedsel dat zich vooral richt op science fiction zoals kweekvlees en insectenburgers en zogenoemde luchtwassers op stallen die de uitwassen van de bio-industrie letterlijk een schoon imago moeten geven.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.