Vroege Vogels

PvdD: ‘Echte mannen vissen niet’_08_10_2014

  •  
08-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snoek_01.jpg
Partij voor de Dieren Utrecht heeft vernomen dat er op 12 oktober a.s. in het kader van de Culturele Zondagen een viswedstrijd bij de Oudegracht wordt georganiseerd. De PvdD wil dat de viswedstrijd uit het programma wordt geschrapt. Raadslid Eva van Esch: “Deze Culturele Zondag staat in het teken van mannelijkheid. Volgens ons doen echte mannen dieren geen pijn. En dus hengelen ze niet.”

Mannelijkheid?

Thema van de Culturele Zondagen is ‘In de Ban van de Man’. Dat sportvisserij als iets ‘echt mannelijks’ wordt gezien en ook als zodanig wordt gepromoot is wat de Partij voor de Dieren betreft niet juist. Raadslid Eva van Esch: “Het valt ons tegen dat de organisatie van de Culturele Zondagen als programmaonderdeel heeft gekozen voor een evenement dat dierenleed veroorzaakt. Ons inziens heeft dit niets met cultuur te maken.”
Dierenwelzijn
Van Esch: “Met de kennis van nu zouden viswedstrijden al lang verboden moeten zijn. Aan wedstrijden met als doel zoveel mogelijk vissen bloot te stellen aan stress, pijn en de onmogelijkheid om te kunnen ademen moet een einde komen. Het feit dat kinderen al op jonge leeftijd wordt geleerd dat het prima is om dieren op een dergelijke manier te behandelen draagt absoluut niet bij aan de verbetering van het dierenwelzijn in Utrecht. Wij roepen de organisator van de Culturele Zondagen dan ook op de viswedstrijd uit het programma te schrappen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.