Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdD voert actie tegen genetische manipulatie

  •  
13-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nee_tegen_gentech_-_pvdd.jpg
De Partij voor de Dieren voert woensdagmiddag 14 mei in Amsterdam actie tegen gentech. Op het ‘ezelsoor’ op het Museumplein komt een groot spandoek  met daarop ‘ZEG N€€ TEGEN GENTECH’. Partijleden zullen naast flyers ook biologisch plantjes aanbieden aan het publiek. Lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Anja Hazekamp, neemt deel aan de actie.
De Partij voor de Dieren maakt zich grote zorgen over genetische manipulatie en het buitensporige gebruik van gif in de landbouw. Genetische manipulatie en grootschalig gebruik van gif leidt tot ontbossing, de vernietiging van biodiversiteit en grote sterfte onder bestuivers als bijen, hommels en vlinders. Genetische manipulatie vormt bovendien een bedreiging voor de gangbare en biologische teelt omdat de gewassen zich kunnen vermengen.
De Partij voor de Dieren zet zich in voor een duurzame landbouw, biologische boeren en regionale producten - zonder genetische manipulatie. Lijsttrekker Anja Hazekamp: “Een Europees verbod op genetische manipulatie is noodzakelijk voor een duurzaam Europa. Tot dat verbod er is, vinden wij het belangrijk dat de burger goed wordt ingelicht over gentech en willen wij dat bij producten die gentechingrediënten bevatten dit duidelijk wordt vermeld. Ook moeten de individuele lidstaten de vrijheid houden om producten en teelt van gentechgewassen te weigeren.”
Vanaf 13.30 uur zal de Partij voor de Dieren aanwezig zijn op het Museumplein.
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.