Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdD: superzalm weren uit Europa

  •  
26-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
zalm.jpg
De Partij voor de Dieren roept Europa op om te voorkomen dat genetisch gemanipuleerde superzalm in de winkel belandt. De superzalm, waaraan eigenschappen zijn toegevoegd van snel groeiende vissoorten, groeit twee keer zo snel als normale zalm. De knutselvis is in de VS onlangs goedgekeurd voor consumptie.  
Geen apart etiket
”Deze superzalm krijgt in de VS geen apart etiket en is voor consumenten niet te onderscheiden van normale zalm. De genetisch gemanipuleerde vis kan daardoor ook ongezien bij ons in de winkel belanden, zoals eerder met vlees en zuivel van gekloonde dieren gebeurde," waarschuwt Europarlementariër Anja Hazekamp. "De EU moet een verbod instellen nu deze superzalm in de schappen dreigt te belanden."
Weerstand
In de Verenigde Staten is onder milieuorganisaties, consumentenbonden en vissers grote weerstand ontstaan tegen de beslissing om superzalm goed te keuren voor consumptie. "Het is onzeker wat de gevolgen zijn voor de voedselveiligheid, het milieu en het welzijn van deze vissen. Ook bestaan er grote risico's voor de biodiversiteit als genetisch gemanipuleerde vis in open wateren terecht komt en zich vermengd met natuurlijke vis." zegt Hazekamp. 
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.