Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdD: naam scharrelei misleidend

  •  
22-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip_24.jpg
De naam scharrelei moet zo snel mogelijk worden veranderd in de naam schuurei. De naam is misleidend want scharrelkippen komen nooit buiten.
Dat meldde de Partij voor de Dieren vrijdag. Veel mensen denken bij het woord scharrelei aan een kip die in de wei heeft kunnen scharrelen, terwijl dat eigenlijk alleen het geval is bij vrije uitloop- en biologische eieren, aldus de partij.
Volgens de Partij voor de Dieren heet het scharrelei in de meeste andere Europese landen bodemei of schuurei. PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme gaat daarom volgende week voorstellen dat in Nederland het scharrelei voortaan schuurei wordt genoemd.
Volgens Thieme wordt het snavelkappen bij scharrelkippen nog steeds toegepast en hebben kippen nauwelijks meer dan een A4'tje ruimte.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.