Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdA pleit voor 'waterstofsnelweg' in Europa

  •  
13-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111111.jpg
De PvdA in het Europees Parlement pleit voor een 'waterstofsnelweg' van Tallinn in het noordoosten van de Europese Unie naar Faro in het zuidwesten. Overal moet waterstof beschikbaar zijn voor auto's die op de schone brandstof kunnen rijden.
Dat is onderdeel van een voorstel dat PvdA-Europarlementariër Dorette Corbey donderdag presenteert. Ze roept de auto-industrie op om meer te doen aan het ontwikkelen van auto's die op waterstof kunnen rijden. Tegelijkertijd moeten de oliemaatschappijen ervoor zorgen dat automobilisten langs de snelweg ook daadwerkelijk waterstof kunnen tanken.
In Noord-Amerika wordt al gewerkt aan een waterstofsnelweg aan de westkust, die van Vancouver in Canada tot San Diego in Californië moet lopen.
Ook voor de EU-landen is een taak weggelegd, meent Corbey. Die moeten er namelijk voor zorgen dat de tankstations waterstof kunnen leveren. ,,De overheid heeft een grote verantwoordelijkheid om het gebruik van duurzame energie te stimuleren'', aldus Corbey.
Ze sluit zich aan bij voorstellen van de Europese Commissie om schonere brandstoffen te gebruiken, maar ook de productie ervan moet volgens haar veel schoner. ,,Bij de productie van benzine en diesel en bij de winning van olie wordt al zeer veel energie gebruikt. En daar is wel wat aan te doen.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.