Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdA Limburg wijzigt koers over megastallen

  •  
24-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_07.jpg
De Limburgse coalitiepartij PvdA wil dat CDA-gedeputeerde Ger Driessen ervoor zorgt dat de provincie niet krijgt te maken met een invasie van varkens door beperkingen die Brabant vrijdag heeft opgelegd aan veehouders. Bovendien moet er volgens de PvdA een fundamentele discussie komen over het gevoel van onbehagen dat door de snelle groei en bouw van megastallen onder inwoners is ontstaan.
Fractiespecialiste Weike Medendorp heeft dat woensdag gezegd. Haar partij sluit zich zo aan bij de linkse oppositie maar lijkt af te stevenen op een confrontatie met de gedeputeerde en coalitiegenoot CDA die eerder lieten weten dat de vrees voor een waterbedeffect ongegrond is. Driessen noemde de groei van veebedrijven een positieve ontwikkeling en economische noodzaak. CDA-woordvoerder Jan Loonen wil de discussie best aan maar wil die voeren over feiten en niet op basis van emoties en angsten, reageerde hij woensdag.
De PvdA constateert dat de veehouderij sneller groeit dan mensen er aan kunnen wennen. De partij kiest daarom voor een ander standpunt dan anderhalf jaar geleden toen een burgerinitiatief tegen megastallen in Limburg geen resultaat boekte. Het CDA krijgt mogelijk belangrijke steun van de VVD die meent dat er niks is veranderd. Fractievoorzitter Ingrid Muijs beschuldigde de PvdA woensdag van verkiezingsretoriek.
Waarschijnlijk is er vrijdag in het het Limburgs Parlement een spoeddebat over de kwestie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.