Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

PvdA: Europees klimaatplan moet ambitieuzer

  •  
23-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvda_01.jpg
De klimaat- en energieplannen van Europa moeten ambitieuzer. Dat zegt PvdA-europarlementariër Dorette Corbey in een reactie op het pakket maatregelen dat de Europese Commissie woensdag presenteerde.
,,Het is net iets te mager'', zegt Corbey. Ze gaat proberen de ambities voor het milieu tijdens het debat in het Europees Parlement op te krikken. ,,Ik roep ook minister Cramer op de doelen aan te scherpen.''
Ze noemt het verbijsterend dat Roemenië en Bulgarije juist meer CO2 mogen uitstoten. ,,Dat is een heel verkeerd politiek signaal aan de rest van de wereld. Hoe kun je China er dan nog van overtuigen dat ze ook minder kooldioxide moeten uitstoten?''
Corbey vindt dat Nederland hoe dan ook vast moet houden aan de eigen doelen uit het regeerakkoord, die hoger liggen dan de verplichtende doelstellingen die Europa Nederland nu oplegt. Nederland moet de rest van Europa op sleeptouw nemen, ,,zodat we niet alleen voorop lopen''.
Corbey pleit voor een 'big bang': Europa moet op grote schaal investeren in duurzame energiebronnen als water-, zonne- en windenergie. Dergelijke energie wordt dan goedkoper en innovatieve technologiën krijgen veel meer de kans.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.