Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pssst, molentje kopen?

  •  
27-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vanaf nu kan iedereen eigenaar worden van een joekel van een windmolen. Je investeert op die manier niet alleen in duurzame energie, je krijgt de komende 16 jaar ook nog eens gratis stroom.
Fysiek eigenaar
Investeren in windmolens kon al langer, bijvoorbeeld via een coöperatie als De Windvogel. Nieuw is dat je nu echt fysiek eigenaar wordt van een stukje windmolen. Per 'winddeel' (een tienduizendste deel van een van de windmolens 'Grote Geert' of 'Jonge Held' in het Groningse Meedhuizen) krijg je geen rendement op je investering maar gewoon 500 kwh stroom per jaar, ongeacht de actuele stroomprijs.
Zelf profiteren
"Met deze actie hopen we vooral het draagvlak voor windenergie te verbeteren", zegt Olof van der Gaag van Natuur en Milieu. Windenergie is nu eens niet iets waar een boer of een elektriciteitsbedrijf miljonair mee wordt, maar waar je zelf gewoon van kan profiteren."
Informatie over prijzen en deelname aan de actie via de site van de windcentrale
Op de foto, vlnr: Harm Reitsma van De Windcentrale en Olof van der Gaag van Natuur en Milieu op bezoek bij de molen van De Windvogel met gastheer Danny Steenhorst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.