Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Provincies lopen achter met bouw windmolens

  •  
18-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen_53.jpg
Acht provincies lopen niet op schema als het gaat om de bouw van windmolens. Het is onwaarschijnlijk dat Utrecht en Limburg hun doelstellingen halen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) vrijdag aan de Kamer laten weten. Er zijn twee belangrijke oorzaken aan te wijzen voor de vertraging. Ten eerste is er een gebrek aan draagvlak. En ten tweede duren de procedures voor de bouw van windmolens erg lang. 
Doelen voor 2020
In het Energieakkoord is afgesproken dat er in 2020 voor 6000 megawatt aan windmolens op land moet staan. Volgens Kamp staat nu al (vrijwel) zeker vast dat 76 procent hiervan wordt gerealiseerd. Van nog eens 11 procent is dat aannemelijk.Om het doel van het Energieakkoord toch te halen heeft hij eind vorig jaar met provincies, gemeenten, windsector, netbeheerders en natuur- en milieuorganisaties een actieplan opgesteld.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.