Vroege Vogels

Provincie kijkt weer naar 'stikstof'-projecten

  •  
09-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw beton bouwplaats

© bron: pixabay

Provincies gaan weer vergunningen verlenen voor projecten, mits de initiatiefnemers kunnen aantonen dat die niet leiden tot het neerslaan van extra stikstof in kwetsbare natuurgebieden. Dat meldt het Interprovinciaal Overleg (IPO), de koepel van provincies.

Woorden van Remkes blijven gelden

Het besluit betekent niet dat er opeens op grote schaal vergunningen kunnen worden verleend. "De woorden van Remkes blijven gelden. Niet alles kan meer. Als je een project hebt, moet je aantonen dat de hoeveelheid stikstof niet stijgt", aldus een woordvoerder van het IPO.

Uitstoot beperken of compenseren

Projectontwikkelaars kunnen de stikstofuitstoot volgens het IPO beperken met schonere technieken. Of door een beperkte stijging van de emissie te compenseren met een grotere daling van een andere bron. De provincies wijzen er wel op dat dat zogenoemde extern salderen niet kan met varkensrechten, pluimveerechten of fosfaatrechten, omdat daar de wetgeving nog voor moet worden aangepast.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.