Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Provincie houdt vast aan bestaand natuurbeheer

  •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bos.jpg
Noord-Hollanders die op dit moment subsidie krijgen voor natuur- en landschapsbeheer, kunnen daar ook de komende jaren op rekenen. De provincie zet alle bestaande en lopende afspraken binnen het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) voor natuurbeheer voort. Door Rijksbezuinigingen is nog onduidelijk hoeveel geld er in de toekomst voor (particulier) natuur- en landschapsbeheer beschikbaar is. Daarom gaat de provincie geen nieuwe overeenkomsten aan.
Betrouwbare overheid
Gedeputeerde Jaap Bond: “De provincie komt bestaande afspraken over natuurbeheer na, omdat zij een betrouwbare overheid wil zijn. We willen goed beheren wat we nu al hebben. We betreuren het dat er voorlopig geen duidelijkheid is over mogelijke uitbreiding van particulier natuurbeheer, maar zolang het niet duidelijk is hoeveel geld er na Rijksbezuinigingen overblijft voor natuur en landschap, kunnen we geen nieuwe toezeggingen doen. Pas als duidelijk is hoeveel geld er voor de natuur in Noord-Holland beschikbaar is en waar we dit aan willen besteden, kunnen we een definitief besluit over het particulier natuurbeheer nemen.
Natuurbeheerplan
Op 20 september stelden GS al het “Natuurbeheerplan Noord-Holland 2012” vast, waarin staat waar Noord-Holland welke soort natuurbeheer wenst. Meer informatie over het Natuurbeheerplan is te vinden op www.noord-holland.nl
Bron: Provincie Noord-Holland

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.