Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Protestfietstocht tegen verbinding A6-A9

  •  
06-06-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_114181.jpg
Op zaterdag 11 juni organiseert Milieudefensie in samenwerking met vele lokale bewonersgroepen, verenigd in het Platform tegen A6-A9, een protestfietstocht van Weesp naar Abcoude langs het riviertje het Gein. Met de tocht protesteert Milieudefensie tegen de nieuwste plannen van Rijkswaterstaat om de A6 met de A9 te verbinden. De route voert langs een spandoek in de vorm van een gasmasker en tijdens de tocht zal er uitleg zijn over de historie en natuurwaarden van het gebied.
Milieudensie is tegen de aanleg van de A6-A9 verbinding. Deze verbinding verwoest het prachtige Gein- en Vechtgebied, een gebied van grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Bovendien loopt deze verbinding rakelings langs het oudste natuurgebied van Nederland, het Naardermeer. Verbreding van de Gaasperdammerweg is evenmin een goede optie: er wonen veel mensen in dat gebied en de lucht is daar nu al sterk vervuild. Bovendien is de aanleg van extra asfalt geen oplossing van het fileprobleem: onderzoeken van diverse verkeerseconomen tonen steeds weer aan dat meer asfalt alleen maar meer auto's zal aantrekken met meer luchtvervuiling als gevolg. Milieudefensie bepleit daarom forse investeringen in openbaar vervoer.
Wie: Milieudefensie, bewonersgroepen en tegenstanders A6-A9
Wat: Protestfietstocht van Weesp naar Abcoude
Waar: Vanaf 8.45 u verzamelen bij treinstation Weesp; toespraken van Milieudefensie en 'Weesp tegen A6-A9', 9.15 u vertrek protestfietstocht via riviertje het Gein naar Abcoude, 9.45 u aankomst bij Gein Zuid 28 te A'dam Zuidoost; uitleg over historie en natuurwaarden van het gebied, 10.30 u aankomst bij de Dorpskerk in Abcoude. De tocht wordt hier afgesloten met een korte manifestatie met o.a. een toespraak van de burgemeester van Abcoude, dhr Streng, van Vera Dalm, directeur Campagnes Milieudefensie, met muzikale omlijsting en een infostand waar koffie en thee verkrijgbaar is.
Tegen de verbinding van de A6 met de A9 bestaat al jarenlang verzet: al vanaf de eerste plannen, in de jaren '60, zijn er lokale bewonersgroepen uit de wijde omgeving tegen de A6-A9 actief. Het leek erop dat de plannen in de ijskast waren beland, maar toch voert Rijkswaterstaat de A6-A9-verbinding in de nieuwste plannen nu weer op. Met deze protestfietstocht wil Milieudefensie opnieuw een tegengeluid laten horen en een oproep doen aan alle bewonersgroepen, die tegen nieuwe infrastructuurplannen zijn, zich te melden om samen de luchtvervuiling tegen te gaan.
Inwoners van Weesp, Abcoude, het Gein- en Vechtgebied en alle andere tegenstanders van de A6-A9 verbinding zijn van harte welkom bij de fietstocht. Aansluitend houdt Milieudefensie haar Algemene Ledenvergadering in Abcoude. Eens per jaar organiseert Milieudefensie voorafgaand aan de ALV een actie; veelal rondom een bedreigd gebied zoals voorgaande jaren al bij de Betuwse Bongerd, de Kaloot en Midden-Delfland.
Voor meer informatie: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.