Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Protestbord tegen mogelijke aanleg A6-A9 geplaatst bij Naardermeer

  •  
01-11-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_111744.jpg
'Hier wordt niet gebouwd'
Op de plek waar misschien de verbinding tussen de snelwegen A6 en A9 komt, heeft Natuurmonumenten een groot ’bouwbord’ geplaatst met het opschrift ’Hier wordt niet gebouwd aan de snelweg A6-A9’. De mogelijkheid bestaat dat het kabinet besluit om deze snelweg vlak langs het Naardermeer aan te leggen. Natuurmonumenten vindt dat onder geen beding de kwaliteit van het natuurgebied het Naardermeer en van het karakteristieke landschap eromheen mogen worden aangetast.
Bedreigingen
De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in verbetering van de natuur in en rondom het Naardermeer. Daardoor is bijvoorbeeld het water weer schoon en helder. Bijzondere planten en dieren kunnen nu weer in het natuurgebied leven. Als het kabinet besluit om voor de deur van het Naardermeer een snelweg aan te leggen, zijn die investeringen voor niets geweest. Een snelweg betekent ook dat er dag en nacht geluid, licht en vervuilde lucht zal zijn in het gebied.
 
Alternatief
Een extra snelweg om de verkeersdrukte tussen Almere en Schiphol op te vangen is niet nodig. De files kunnen worden opgelost door bestaande wegen en spoorlijnen te verbeteren. Provincies, gemeenten, bedrijfsleven, milieu-organisaties en Natuurmonumenten hebben daarom in een gezamenlijk manifest, getiteld De Uitweg, gepleit voor dit alternatief.
 
Manifestatie op 12 november
Op 12 november is er bij het Naardermeer een grote manifestatie tegen de mogelijke aanleg van de A6-A9. De manifestatie wordt georganiseerd door het Platform tegen A6-A9. Natuurmonumenten werkt nauw samen met het platform. Informatie over de manifestatie is te vinden op www.tegenA6-A9.nl
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.