Vroege Vogels

Protestboeren rijden ook langs Vroege Vogelsredactie

  •  
18-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Boerenprotest_mediapark

© Cas van den Bomen

Op het Mediapark in Hilversum zijn boeren gearriveerd. Er is veel politie aanwezig. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er veel eenheden, maar geen ME. "We hebben ons natuurlijk voorbereid. Ze mogen op het Mediapark rijden, zolang ze zich maar aan onze aanwijzingen houden."

Landelijk

In het hele land voeren boeren en bouwers actie. In Brabant rijden protestboeren een rondje langs industriële bedrijven, zoals de Amercentrale in Geertruidenberg. RTV Noord meldt dat boeren via de A7 naar de Eemshaven gaan, ook een groep Duitse boeren zou zich daarbij hebben aangesloten.

Naar Den Haag

Volgens lokale media willen vanuit Drenthe boeren langzaam over de snelweg rijden naar Den Haag. Protestboeren zijn ook op weg naar Middelburg om daar op de rechtbank een petitie aan te bieden. Volgens Omroep Zeeland willen ze dan door naar het provinciehuis. Omroep Gelderland meldt dat actievoerders op weg zijn naar het provinciehuis in Arnhem.

Mediapark

De weg van de A1 richting het Mediapark is geblokkeerd door tractoren. Politiebusjes staan overdwars op een rotonde bij het park. Op het terrein staan een paar losse tractoren. Demonstranten luisteren daar naar boerenmuziek en naar radioreportages over hun eigen protest.

Het werk op de redactie, waarbij we ook verslag doen van de stikstofcrisis, boerenprotesten, en het beschermen van natuurgebieden, gaat gewoon door.

Bron: ANP

Meer over:

boeren, protest, stikstof
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.