Vroege Vogels

Protest tegen verkoop levende kreeften

  •  
25-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kreeft

© kreeft, bron: pixabay

De Partij voor de Dieren roept op om bezwaar te maken tegen de verkoop van levende kreeften in een nieuwe vesting van Jumbo. De opening van deze Jumbo foodmarkt staat gepland voor eind 2017 in Leidsche Rijn Centrum, Utrecht.  

Geïmporteerde kreeften

Ook in de andere Jumbo foodmarkt filialen worden levende kreeften verkocht. De dieren worden uit landen als Canada geïmporteerd en in de winkel in bakken water verkocht. Deze kreeften worden levend aan de klant meegegeven. De Partij voor de Dieren stelde een paar maanden geleden de vraag of er in het nieuwe filiaal in Utrecht levende kreeften verkocht gaan worden. Hierop antwoord Jumbo dat zij dat inderdaad van plan zijn. 

Protest voor opening Jumbo foodmarkt

De PvdD roept op te protesteren tegen de verkoop van levende dieren. PvdD-raadslid Eva van Esch: “In Utrecht kunnen we er nog vóór de opening van dit nieuwe filiaal voor zorgen dat deze en andere dieren niet langdurig hoeven te lijden voor consumptiedoeleinden.” Op de website van de Partij voor de Dieren biedt de partij een protestbrief aan die mensen kunnen versturen naar het filiaal. De PvdD meldt dat mensen deze brief naar wensen kunnen aanpassen.  
Bron: Party voor de Dieren Utrecht

Meer over:

jumbo, kreeften, pvdd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.