NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Protest tegen Haags bosplan

7 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
2016-01-07_at_10-51-57.jpg
Den Haag wil de komende jaren de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark met elkaar verbinden tot één groot Haags stadspark: het Internationaal Park. De Werkgroep Behoud Scheveningse Bosjes maakt zich grote zorgen over de plannen.
Brede paden
In de  brochure  van de gemeente staat onder andere te lezen dat diverse paden zullen worden verbreed. Bovendien suggereert de brochure dat er een brede zone aan weerskanten van de paden vrij zal worden gekapt, waardoor er per saldo een kale zone van meer dan twintig meter breed zal ontstaan. Op de foto hebben de werkgroepleden Caroline Wigleven en Christien Iliano de impact van die verandering geprobeerd aan te geven met een touw dat de breedte van het geprojecteerde pad aangeeft.
'Reuring'
Verder maakt de werkgroep zich grote zorgen over de verschillende zones die voor 'reuring', zoals een biertent en andere horeca worden gereserveerd. 
Onder druk van de onder andere de werkgroep heeft de gemeente de inspraak op de plannen verlengd tot en met 17 januari. De bezwaren van de Werkgroep Behoud Scheveningse Bosjes staan beschreven:
  • Lees hier meer over het plan (pdf).
 Zondag 10 januari staat er om 13.00 uur een protestmanifestatie gepland. Voor info zie de Facebook pagina van Stop Internationaal Park.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.