Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Protest tegen boorlocatie Groningen

  •  
11-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schaliegas_02.jpg
Aankomende zaterdag organiseert de actiegroep 'Nee NAM niet boren in Blijham' een actie tegen de boorplannen van de NAM in het Groningse Blijham. Milieudefensie steunt de actiegroep bij deze actie. Een grote groep omwonenden, sympathisanten en politici zal een menselijke ketting vormen om de beoogde boorlocatie heen.
Oude vergunningen
De actiegroep wil met deze actie duidelijk maken dat de NAM de plannen om in Blijham naar gas te boren en te fracken moet laten varen. Marja Bos van Nee NAM niet boren in Blijham: “Terwijl in de rest van Groningen de gaskraan dicht gaat vanwege de aardbevingen wil de NAM hier gewoon een nieuwe put gaan aanboren en nog gaan fracken ook. Met alle risico's van dien: aardbevingen, vervuiling, bodemdaling. De NAM maakt misbruik van oude vergunningen waardoor de burgers en de gemeente geen enkele inspraak hebben gehad. Onze boodschap is simpel: Nee NAM niet boren in Blijham!”
Machteloos
Het gasveld in Blijham valt binnen het gebied van de Groningenconcessie die in de jaren 60 is afgegeven en onherroepelijk is. Hierdoor hoeft de NAM geen nieuwe vergunning aan te vragen voor de eerste boring die binnen enkele weken zal starten. De gemeenteraad en de burgemeester van Bellingwedde, de gemeente waar Blijham onder valt, zien de boringen niet zitten maar staan juridisch machteloos.
De actie in Blijham vindt aanstaande zaterdag 13 juni plaats op de locatie Langebrug, net buiten Blijham.
Bron: Milieudefentie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.