Vroege Vogels

Protest tegen aanleg snelweg door natuurgebied

  •  
14-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_150759.jpg
Ongeveer 2000 mensen, onder wie bekende Nederlanders als Wim de Bie, Daphne Deckers en Jort Kelder, hebben zaterdag in Muiderberg geprotesteerd tegen de aanleg van een verbindingsweg tussen de A6 en de A9. De beoogde weg loopt langs het Naardermeer door een natuurgebied.
Het gebied is van Natuurmonumenten. De actievoerders zijn tegen de aanleg wegens de belasting voor de natuur. De bijeenkomst was bij het pand De Visserij van Natuurmonumenten. Als onderdeel van het protest hing Daphne Deckers samen met kinderen ballonnen langs een deel van de beoogde route van de weg. Verder was voor de kinderen een reuzenrad op het terrein gezet. Onder leiding van Jort Kelder debatteerden leden van de Tweede Kamer over de inrichting van Nederland en de aanleg van de verbindingsweg.
Hermine Kalf, voorzitter van het Platform tegen A6-A9, was tevreden met het verloop van de dag. ,,We wisten van tevoren niet precies wat we moesten verwachten, maar we zijn heel erg tevreden met de opkomst. We gaan dan ook door, samen met Natuurmonumenten, om de aanleg tegen te houden. Bijvoorbeeld door te lobbyen en door protestdemonstraties.''
Het platform wil in eerste instantie dat minister Peijs van Verkeer een breder onderzoek naar de gevolgen van de aanleg instelt. ,,In het onderzoek is nu bijvoorbeeld geen openbaar vervoer meegenomen'', zegt Kalf. Het platform ziet meer in intensivering van de bestaande routes en de invoering van rekeningrijden.
Bron: ANP
Foto: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.