Vroege Vogels

Project Nederland

  •  
01-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_248726.jpg
Wie regisseert de veranderingen in het Nederlandse landschap?
Je hoeft geen geschoold onderzoeker te zijn om te zien dat het Nederlandse landschap razendsnel verandert. In Project Nederland onderzoeken Theo Baart en Willem van Toorn wie er beslist over de grote projecten die aan de stadsrand en langs snelwegen verrijzen, en vooral: welke behoefte al deze veranderingen nu eigenlijk dienen. Is er geen behoefte aan een veel striktere regie over de schaarse ruimte in ons land? Waarom heerst er een oorverdovende stilte rond vele grote ingrepen in ons landschap? Waar is de wezenlijke politieke discussie over de inrichting van Nederland? En waarom zwijgen intellectuelen in alle talen over het landschap waarin toch ook hun kinderen en kleinkinderen hun leven zullen doorbrengen?
Project Nederland is een poging het debat hierover uit de gesloten wereld van beleidsmakers en ontwerpers te halen en werkelijk publiek te maken.Project Nederland is het tweede deel in de reeks pamfletten 'Augustus' kruist de degens met Nederland.
Titel: Project Nederland
Auteur(s): Willem van Toorn, Theo Baart
Formaat: Paperback, 112 pagina's 
ISBN: 9789045700793
Prijs: 10,00
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.