Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Proef met drukjacht op zwijnen in Brabant

10 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Wilde zwijnen

© wilde zwijnen, fotograaf: henrico

Noord-Brabant gaat in het zuidoosten van de provincie experimenteren met de controversiële een-op-een-drukjacht op wilde zwijnen. De provincie heeft daar op verzoek van de regio mee ingestemd omdat de huidige jachtmethoden niet effectief genoeg zijn en het aantal wilde zwijnen alleen maar toeneemt.

Opgejaagd en opgewacht

Bij een-op-een-drukjacht worden wilde zwijnen opgejaagd door één drijver en opgewacht door één jager om te worden afgeschoten. Vooral dierenbeschermers zijn tegen drukjacht.
In Brabant zijn afgelopen seizoen (2017-2018) 707 zwijnen afgeschoten terwijl dat er zeven jaar geleden nog maar 57 waren. Wilde zwijnen veroorzaken schade aan gewassen van boeren en zorgen voor onveilige situaties op de weg. Afgelopen jaar zijn in Brabant in totaal 56 zwijnen doodgereden.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.