Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Procedures verruiming vaargeul Westerschelde gestart

  •  
24-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westerschelde_02.jpg
Terwijl de Tweede Kamer een voortvarend natuurherstel blokkeerde, werd wel begonnen met de weg vrij te maken voor een verdere verdieping en verruiming van de Westerschelde-vaargeul. De eerste stap op weg naar vergunningverlening werd gezet met de publicatie van een Milieueffectrapport en een zogenoemde Passende Beoordeling. Beide rapporten blijken doorzichtig toegeschreven te zijn naar een positieve eindconclusie. Er zouden geen significante negatieve effecten voor natuur te verwachten zijn, mogelijk zelfs een bijdrage aan herstel!
Zowel Vogelbescherming als de Zeeuwse natuurorganisaties dienden een uitgebreide inhoudelijke zienswijze in; een vorm van bezwaar. In die zienswijze worden de tekortkomingen van de rapporten en de onhoudbaarheid van die conclusies blootgelegd. Als de rapportages ongewijzigd worden vastgesteld en het Rijk op basis van de onjuiste conclusies besluit tot het verlenen van een vergunning voor de verdieping zal Vogelbescherming dat besluit zeker aanvechten bij de Raad van State. Uiteraard hoopt Vogelbescherming dat het niet zover zal moeten komen. De ongunstige situatie waarin de Scheldenatuur zich bevindt vergt een uiterst zorgvuldige beoordeling en afweging van de beoogde maatregelen. Volgens Vogelbescherming moet verder onverkort worden vastgehouden aan de plannen voor herstel door aanleg van minimaal 600 ha getijdengebied.
Bron: Vogelbescherming

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.