Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Probleem bij Britse kernafvalverwerker

  •  
31-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_155867.jpg
Het Britse nucleaire complex Sellafield is deels gesloten nadat daar verhoogde radioactiviteit was gemeten. Dat meldde de BBC.
Volgens een woordvoerder is verhoogde radioactiviteit gemeten, maar is die nog wel zo laag dat verdere maatregelen niet nodig zijn. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is. Een deel van het personeel blijft uit voorzorg thuis; alleen noodzakelijke werknemers zijn opgeroepen.
Het Sellafield-complex ligt bij het dorp Seascale aan de Ierse Zee. Er wordt nucleair afval verwerkt en er staan enkele kernreactoren die worden ontmanteld.
Het Britse ministerie voor Energie liet weten dat het geen reden heeft om aan te nemen dat het incident ernstiger is dan Sellafield bekend heeft genaakt.
De verwerker van kernafval Sellafield Limited kreeg in juni een boete van 700.000 pond wegens het illegaal dumpen van nucleair afval. Het bedrijf had zakken met radioactief afval gestuurd naar een gewone vuilnisbelt, in plaats van naar een gespecialiseerde faciliteit, zoals de wet vereist.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.