Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prinsjesdag: Greenpeace hoort niets over milieu

  •  
22-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_01.jpg
Greenpeace hoort een ,,oorverdovende'' stilte op het gebied van het milieu in de plannen van het kabinet. Niets over de uitstoot van kooldioxide (CO2), de overbevissing van 90 procent van de Europese wateren en de wereldwijde teloorgang van de oerbossen. De organisatie vindt ook dat de Miljoenennota kansen laat liggen voor vergroening van het belastingstelsel.
Volgens campagnedirecteur Joris Thijssen begon minister Jan Kees de Jager van Financiën drie jaar geleden veelbelovend met voorstellen voor een 'groener' stelsel. ,,Nu is het bar stil op dat terrein. Is hij al aan het voorsorteren op een kabinet dat geen zier geeft om een gezonde leefomgeving en een schoon milieu?'', vraagt Thijssen zich af.
Hij vindt dat het kabinet met een vergroening van het belastingstelsel twee vliegen in één klap zou slaan. Het betekent meer inkomsten voor de overheid, in tijden dat er een miljardentekort is, en minder vervuiling. Met het zwaarder belasten van vuile energie, vlees, vis en CO2-uitstoot wordt de schatkist voller en het milieu beter.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.