Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prinses Irene en BN’ers vieren Wereldbiodiversiteitsdag_12_05_2010

  •  
12-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Untitled-1.jpg
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene en presentator Jurre Bosman van School TV gaan op Wereldbiodiversiteitsdag 22 mei in het Zuid-Hollands Landschap met kinderen op zoek naar de schatten van de biodiversiteit. Ook Meike, Monique en Anouck van de meidenband Kus, actrice Victoria Koblenko en haar collega Joris Putman doen mee aan een speurtocht in de natuur. Zij nodigen alle kinderen in Nederland uit om mee te doen.
In alle provincies van Nederland worden activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor biodiversiteit. Tien boerderijen en twintig natuurterreinen en landschappen doen mee. Veel Nederlanders weten niet wat biodiversiteit is, dus worden ouders en kinderen uitgenodigd om dat zelf te ontdekken op natuurterreinen, boerderijen of botanische tuinen. Welke schat ze daarna mee naar huis kunnen nemen, blijft nog even een verrassing.
Op twaalf locaties in het land kunnen ze daarbij een bekende Nederlander tegenkomen. Misschien lezen zij een sprookje voor. Kinderboekenschrijver Marcel van Driel heeft er speciaal voor deze dag een geschreven. Kijk de komende dagen op de website van de Coalitie Biodiversiteit 2010 om te zien wie waar optreedt. Op deze pagina is ook te zien wat voor andere activiteiten in het land worden georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Bij Burgers’ zoo en Naturalis zijn speciale 22 mei activiteiten. U vindt een link naar een kaart met alle evenementen.
De VN hebben 2010 wereldwijd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit omdat het niet goed gaat. De afgelopen vijftig jaar is het aantal verschillende plant- en diersoorten in een ongekend tempo afgenomen. Wetenschappers spreken van een uitstervingscrisis.
Gelukkig is daar iets aan te doen. De Coalitie Biodiversiteit 2010 brengt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die zich daarvoor inzetten bijeen. HKH prinses Irene is beschermvrouwe van deze ruim honderdveertig partners tellende coalitie.
Ook aan de slag met biodiversiteit? Kijk op deze site .

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.