Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prijs voor duurzame ‘Wageningse’ ondernemer _16_10_2012

  •  
16-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natuur3.jpg
De royale som van 25.000 euro is het prijzenbedrag voor duurzaam ondernemen dat Wageningen Universiteits Fonds en StartLife dit jaar voor het eerst gaan uitreiken. De prijs is bedoeld voor ondernemers die actief bijdragen aan duurzaam ondernemerschap met een grote maatschappelijke en mogelijk internationale invloed.
Duurzame ondernemers
De € 25.000 van de Mansholt-Award for Sustainable Entrepreneurship wordt toegekend aan een succesvolle ondernemer in het domein gezonde voeding en leefomgeving die op enthousiasmerende en duurzame wijze een onderneming leidt. De award staat open voor zowel afgestudeerden van Wageningen University als voor ondernemers die eerder onderzoek deden in Wageningen of zij die een actieve samenwerking onderhouden met een externe partner van Wageningen UR.
Drie criteria
De initiatiefnemers, het Wageningse Universiteits Fonds (WUF) en Startlife hebben een jury in het leven geroepen die de ingediende voorgedragen of aangemelde ondernemers toetst of hun onderneming aan een drietal criteria voldoet: economische prestaties, respect voor de sociale zijde van ondernemen en het opereren binnen ecologische randvoorwaarden.
De prijsuitreiking is tijdens de openingsbijeenkomst van de Global Entrepreneurship Week in Wageningen op maandag 12 november. Nominaties of aanmeldingen kunnen tot 1 november worden ingediend.
Bron: Wageningen Universiteits Fonds
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.