Vroege Vogels

Presentatie schaduwjaarverslag Shell

  •  
21-06-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_114181.jpg
Op 27 juni, één dag voor de Shell-aandeelhoudersvergadering, presenteert Milieudefensie samen met een delegatie van Shell-gedupeerden vanuit de hele wereld in het Haagse perscentrum Nieuwspoort het rapport 'Lessons Not Learned - The Other Shell Report 2004'. Dit is het schaduwjaarverslag over de kwalijke gevolgen van de Shell-bedrijfsvoering voor mens en milieu.
Het rapport blikt terug op het afgelopen jaar en bevat negen cases over de schade aan mens en milieu door activiteiten van Shell-ondernemingen in de Niger delta (Nigeria), Durban (Zuid-Afrika), São Paulo (Brazilië), Sachalin (Rusland), County Mayo (Ierland), Pandacan (Filipijnen), Curaçao (Nederlandse Antillen), Port Arthur (Texas, VS) en Norco (Louisiana, VS).
Vertegenwoordigers van deze lokale gemeenschappen, de zogeheten 'fenceline communities', zijn aanwezig bij de presentatie. Zij willen met hun eigen woorden vertellen welke misstanden Shell veroorzaakt in hun omgeving. Ze zijn zo boos dat ze nu naar Nederland gekomen zijn om het bestuur van Shell tijdens de aandeelhoudersvergadering aan te spreken op het onverantwoorde ondernemen van de multinational.
Wat: presentatie rapport 'Lessons Not Learned - The Other Shell Report 2004'
Waar: perscentrum Nieuwspoort
Wanneer: maandag 27 juni 14.00 - 15.30 uur
Aanwezig zullen zijn: Norbert George (Curaçao), Cesar Augusto Pereira (Brazilië), Chito Adofina (Filipijnen), Isaak (Asume) Osuoka (Nigeria), Zakiya Kikia Khan (Zuid-Afrika), Bobby Peek (Zuid-Afrika), Maura Harrington (Ierland), Denny Larson (VS), Hilton Kelley (VS), Anne Rolfes (VS), Iris Carter (VS), en Nathalie Walker (VS). Er is gelegenheid de buitenlandse gedelegeerden vragen te stellen en te interviewen. In de bijlage vindt u meer informatie over hen.
Het schaduwjaarverslag over het Brits-Nederlandse concern wordt tegelijkertijd in Den Haag en Londen gepresenteerd. Ook in Londen vertellen vertegenwoordigers uit door Shell getroffen gebieden hun verhaal, samen met Friends of the Earth, het internationale netwerk waar Milieudefensie deel van uitmaakt.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.