Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Prentenboek van dieren

10 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Het Prentenboek
Het net uitgekomen Prentenboek is een uitgebreid naslagwerk van pootafdrukken. Niet alleen komen er alle in NW Europa voorkomende prenten in voor, ze worden ook op een bijzondere manier behandeld. Met foto, tekening én een afbeelding van de poot zelf, plus het verschil tussen voor- en achterpoot.
Het boek gaat uitgebreid in op de zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en insecten in Noordwest-Europa. In dit boek  brengen de auteurs René Nauta en Aaldrik Pot al hun kennis en ervaring over pootafdrukken van dieren bij elkaar. Het belangrijkste wat ze in die veertig jaar (beiden zijn we er ruim twintig jaar mee bezig) hebben geleerd dat je nooit uitgeleerd bent. Dat je geregeld tot nieuwe inzichten komt of anderen ontmoet die je op iets wijzen wat je zelf nog nooit eerder is opgevallen.
Het Prentenboek is geschreven voor zowel beginners als (ver)gevorderden. Tot in detail wordt uitgelegd waarom de prent van een vos, een vos is. Dat doen we met veel foto’s en duidelijke tekeningen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's