Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prehistorische witte walvis aan de haak

  •  
28-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_161135.jpg
Medewerkers van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam hebben maandag de ruggewervel van een prehistorische witte walvis opgevist. De vondst werd gedaan in de Noordzee ter hoogte van de Nieuwe Waterweg. Volgens Kees Moeliker van het museum is er ook een ,,prachtige'' voorpoot van een wolharige mammoet gevonden.
De museummedewerkers waren samen met vissers op zoek naar resten van de uitgestorven Sabeltandtijger. Die zijn deze keer niet gevonden, maar Moeliker verwacht binnenkort meer succes te hebben.
De zoektocht naar de Sabeltandtijger vond plaats in het kader van de tentoonstelling 'Het is gevaarlijk in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam - de Sabeltandtijger in Rotterdam', die 1 september opent. Lees meer over de tentoonstelling> >
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.