Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Prehistorische voetafdrukken van mensen op strand Canada

  •  
29-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
voetafdruk

© Bron Pixabay

Archeologen hebben 29 voetafdrukken gevonden op een strand in Canada die vermoedelijk 11.000 tot 14.000 jaar oud zijn. De afdrukken stammen uit de nadagen van de laatste ijstijd, toen het zeeniveau nog 2 of 3 meter lager was dan nu.
Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoeveel mensen in die tijd over het strand hebben gelopen, zeggen de onderzoekers dat ze zeker drie voetmaten kunnen onderscheiden, waarvan één van een kind lijkt te zijn.
De afdrukken werden gevonden op Calvert Island, voor de kust van British Columbia. De archeologen zijn daar actief omdat er eerder al door mensen gemaakte vuilnishopen van circa 6000 jaar geleden werden gevonden, meldt de Britse krant The Guardian.
De eerste afdruk werd 60 centimeter onder het oppervlak van het huidige strand gevonden, gedrukt in een laag bruine klei. In de hiel waren stukjes hout gedrukt, waardoor de ouderdom kon worden vastgesteld.
Bron: ANP

Meer over:

voetafdruk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.