Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Potgieterstraat in Utrecht wint LED-kerstverlichting

  •  
19-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klimaatkaart.jpg
De Potgieterstraat in Utrecht is een van de vijf winnende straten van de kerstactie van het Klimaatstraatfeest. De Potgieterstraat en vier andere straten hebben energiezuinige LED-kerstverlichting gewonnen. Deze straten vieren dit jaar dus een energie-efficiënt kerstfeest.
Alle Klimaatstraatfeest-deelnemers in de Potgieterstraat krijgen een efficiënt LED kerstverlichtingspakket met kerstverlichting voor binnen en buiten. De Natuur en Milieufederatie Utrecht reikt op donderdag 18 december om 15.30 uur de prijs uit aan de gelukkige winnaars in de Potgieterstraat (wijk Lombok). De andere vier winnende straten liggen in Vorden, Westkapelle, Noord-Scharwoude en Den Ham.
René Langedijk, woordvoerder van het Klimaatstraatfeest: “Kerst is een periode van gezelligheid, lekker eten en.… een hoge energierekening. Want steeds meer mensen versieren hun huis uitbundig met kerstverlichting. En dat slurpt elektriciteit. Met feestelijke LED-verlichting bespaar je gemakkelijk enkele tientjes op je kerst-energierekening. En met energiebesparing doen we ook nog eens iets voor het klimaat.”
Met het Klimaatstraatfeest gaan de komende maanden honderden straten in Nederland aan de slag met energiebesparing. Inmiddels doen meer dan 900 straten mee. De 500 straten die uiteindelijk de meeste energie besparen krijgen allemaal op 16 mei aanstaande een fantastisch straatfeest cadeau.
Meedoen? Kijk op www.klimaatstraatfeest.nl

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.