Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Posteractie PETA tegen Hermès krokodillenleer

  •  
14-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Krokodil_ab150950.jpg

© Fotograaf: ab150950

Een nieuwe advertentie van PETA met een 'luxe' tas die druipt van het bloed met daaronder de woorden "Hermès: een tas om voor te moorden?" zal worden verspreid in de straten rondom de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, waar de winkel van Hermès gevestigd is. PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit "dieren zijn niet van ons om te dragen" – hoopt de aandacht van het winkelde publiek te trekken met hun nieuwe onthulling van fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan leerlooierijen die beheerd worden door Hermès.
Luguber
In de video die hier te zien is , wordt onthult hoe reptielen worden opgesloten in kale en overvolle baden op een fokkerij in Texas en hoe op de nek van de dieren wordt ingehakt. Sommige dieren bleven nog minutenlang voortbewegen nadat ze werden aangevallen met een stanleymes in een wrede poging om ze te slachten. Dit alles wordt gedaan zodat het bedrijf Birkin-tassen van €37.000 of horlogebandjes van €1.400 kan verkopen.
 
Geen excuus
"Er is geen reden of excuus om deze gevoelige en intelligente dieren deze verminking en mishandeling te laten ondergaan enkel en alleen voor mode," zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. "PETA roept meelevende consumenten op om de juiste beslissing te nemen en te kiezen voor 'mock croc'."
Bron: PETA
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.