Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Portret kraaiengezin: onder vaders vleugels

  •  
23-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
kraai1

© Portret van een kraaiengezin - Fotograaf Arie Pieters

Van jongsaf aan is Arie Pieters al geïnteresseerd in vogels. Maar de kraai is zijn top-favoriet. Sinds een aantal jaar heeft hij een band op weten te bouwen met een mannetjes kraai in ’s Gravendeel. Hij volgt het leven van deze kraai op de voet, evenals het leven van het vrouwtje en de jongen waarmee de mannetjeskraai een gezin vormt. Pieters heeft het mannetje en het vrouwtje zelfs een naam gegeven: hij heet Clark en zij heet Carol. 

Onder vaders vleugels

De fascinatie voor deze uiterst intelligente dieren heeft geleid tot vier boeken over dit kraaiengezin, waarvan “Onder vaders vleugels” het laatste boek is. Het boek beschrijft nauwkeurig  wat kraaienouders allemaal meemaken en moeten doorstaan om te zorgen dat hun jongen de eerste maanden van hun leven heelhuids doorkomen. Bovendien blijkt een der jongen, dochter met de naam “Zus” erg zwak te zijn.
Pieters beschrijft in zijn boek hoe vader kraai de verzorging van de zwakke dochter op zich neemt. Iets waar hij nog nooit iets over had gehoord of gelezen in de vogelliteratuur. Hij vraagt zich in zijn boek dan ook af of de natuur daadwerkelijk altijd zo hard is als dat zij vaak wordt afgeschilderd. 
kraaien

© Portret van een kraaiengezin - Fotograaf Arie Pieters

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.