Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Populatie vleermuizen groeit

  •  
24-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vleermuis_20.jpg
Een aantal vleermuissoorten is aan een flinke opmars bezig. Sinds 2000 is het aantal vleermuizen in Nederland meer dan verdubbeld, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar volgens de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) zitten de vleermuizen hooguit meer op een kluitje in bijvoorbeeld bunkers en lijkt het daardoor alsof er meer zijn.

Nog onbekende aantallen

Hoeveel vleermuizen er exact zijn in Nederland is onbekend, maar uit tellingen van het CBS blijkt wel dat er een stuk meer worden waargenomen. Ten opzichte van 2000 werden er in 2011 liefst 110 procent meer geteld. En liefst vier keer zoveel in vergelijking met 1986, toen het CBS voor het eerst de telling van vleermuizen hield. Volgens de VLEN zijn echter 3 van de 22 vleermuissoorten die er in 1975 waren, verdwenen uit Nederland.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.