Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Poolse moet cel in voor dood 2 miljoen bijen

  •  
12-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bijen_08.jpg
Een Poolse vrouw moet 4 maanden de gevangenis in omdat ze bij het bestrijden van een muggenplaag een verboden middel heeft gebruikt, wat resulteerde in de dood van zo'n 2 miljoen bijen. Het bedrijf van de vrouw werd in 2010 door de autoriteiten in het zuidoosten van het land ingehuurd om muggen de verdelgen. Die hadden zich snel vermenigvuldigd na overstromingen.
Kort na de verdelgingsactie vonden imkers in het gebied rond de stad Biecz overal dode bijen. Uit een telling bleek dat 360 bijenvolken waren weggevaagd door het bestrijdingsmiddel. De rechtbank veroordeelde de vrouw die daarvoor verantwoordelijk was woensdag.
De lokale vereniging van imkers reageerde verheugd op het vonnis. ,,Ik hoop dat hiermee voorkomen kan worden dat in de toekomst opnieuw zonder enig gevoel het milieu wordt beschadigd'', zei de voorzitter van de vereniging.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.