Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pony verloten op een paardenmarkt is illegaal

  •    •  
19-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
529 keer bekeken
  •  
Pony's in de wind

Pony's in de wind

© Frans Hettema

Pony verloten op een paardenmarkt is illegaal House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de Denekamper paarden- en ponymarkt. Uit onderzoek van de dierenwelzijnsorganisatie is gebleken dat een pony als prijs is uitgereikt. Dit is in strijd met de Wet dieren.

Pony als prijs

Op de paarden- en ponymarkt, die op 10 september in Denekamp werd gehouden, was speciaal voor de kinderen een ponybaan aangelegd. Ieder kind dat een ritje maakte, deed automatisch mee aan de loterij. De pony werd uitgereikt aan een jong meisje.  

Karen Soeters, oprichter van House of Animals: “Het houden van een pony vergt veel zorg, tijd, ruimte en geld. Ik vind het onverantwoordelijk van de organisatie en het is bovendien bij wet verboden.”

Wet dieren

Het uitreiken van een dier als prijs bij een verloting is volgens artikel 2.13. van de Wet dieren verboden. House of Animals heeft aangifte gedaan tegen de organisatoren van het evenement.

Kamervragen

Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg heeft aangekondigd Kamervragen over de verloting van de pony te stellen. 

Meer over:

pony
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Sita1998
Sita199819 sep. 2022 - 13:11

Een dier cadeau? En als de kleur niet past, dan ruilen?