Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Poll: vlinders loslaten op bruiloft

2 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Morpho vlinders

© Morpho peleides. Fotograaf Janine Vonk maakte deze foto's met haar smartphone

In het centrum van Apeldoorn vlogen twee grote exotische vlinders rond. Het lijkt er sterk op dat ze zijn losgelaten tijdens een bruiloft.
Het is al langer een trend om vlinders los te laten tijdens bruiloften, begrafenissen of diploma-uitreikingen. Dit zijn meestal inheemse soorten die in principe kunnen overleven in onze natuur.
Deze soort, Morpho peleides, komt v an nature voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Dat betekent dat er een kleine kans is dat de vlinders overleven. En als dit soort exotische vlinders wel overleven, kan dat gevolgen hebben voor onze inheemse natuur.
De twee betreffende vlinders zijn uiteindelijk door de dierenbescherming opgehaald en naar een speciale opvang gebracht.

Wat vind jij van het loslaten van vlinders op bruiloften?

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.