Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Politie Zaandam waarschuwt voor slangen

  •  
20-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_326861.jpg
De politie waarschuwt voor jonge gifslangen in Zaandam. Aanleiding is de vondst van 48 gifslangen in een noodgebouw aan de Parkstraat in Zaandam. Dit maakte de politie zondag bekend. De politie ontdekte de dieren, nadat eerder in de Parkstraat twee kleine gifslangen waren aangetroffen.
Na de vondst schakelde de politie slangenexperts in en nam ze contact op met de 66-jarige eigenaar, die op een vakantieadres in het buitenland was. Op last van de officier van justitie betrad de politie de door kunstenaars gehuurde woning. De politie vond zowel in als buiten slecht afgesloten terraria in totaal 48 gifslangen. Negen slangen waren al dood. Negen waren daarnaast in zeer slechte conditie.
De politie vond alle volwassen slangen die volgens de eigenaar in het pand hadden moeten zijn. ,,We kunnen niet uitsluiten dat enkele jonge gifslangen nog ergens rondkruipen'', aldus de politie. Ze waarschuwt het publiek bij het aantreffen van een jonge gifslang uiterst voorzichtig te zijn en contact op te nemen met de politie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.