Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Politie vindt illegale visfuiken op Terschelling

  •  
06-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
paling_02.jpg
Tijdens een controle op Terschelling heeft de politie negen illegale palingfuiken in beslag genomen. Dat heeft de politie dinsdag laten weten. Het ministerie van LNV besloot dit jaar dat er na 1 oktober geen fuiken meer mochten worden uitgezet. De maatregel is bedoeld om de bedreigde paling de kans te geven zich te herstellen.
Volgens een woordvoerder van de politie Friesland is de vangst van de fuiken behoorlijk uitzonderlijk. ,,Het verbaast me dat er zo veel fuiken uitstonden op het eiland'', aldus de woordvoerder. Hij zegt dat er relatief weinig paling in de netten zat. ,,Het was eigenlijk vooral veel witvis dat we aantroffen.''
De controle was een samenwerking van het Regionaal Milieu Team van de politie Friesland en de Algemene Inspectie Dienst. Het was de eerste sinds 1 oktober.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.