Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Politie vindt dode kalkoenen in vrachtwagen

7 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
kalkoen_04.jpg

© Fotograaf: Fozzje

De politie heeft op de A16 bij de grensovergang Hazeldonk in een vrachtwagen een aantal dode jonge kalkoenen aangetroffen die door de hitte waren bezweken. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel dieren zijn omgekomen, maar volgens hem waren ze al langere tijd dood. De nog levende dieren hadden volgens hem niets te drinken en zichtbaar last van de hitte.
De vrachtwagen met Nederlands kenteken was van Frankrijk onderweg naar Duitsland en reed met 34 graden in de file. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Verre veetransporten

Het komt vaker voor dat bij veetransporten dieren het niet overleven, ook de hete zomer zorgt voor problemen. Uit onderzoek van Compassion in World Farming Nederland bleek vorig jaar al dat er grote dierenwelzijnsproblemen zijn bij verre veetransporten. Er is een gebrek aan rustpauzes, water en voer, vrachtwagens zijn ongeschikt, transport van zieke, zwakke of zwangere dieren en afwezigheid van medische zorg. 
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.