Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Politie redt vier honden uit hete aanhanger

24 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
hond

© bron: pixabay

De politie in Renesse (Zeeland) heeft vier honden bevrijd uit een snikhete aanhanger. Het was zo warm in de aanhanger geworden dat de honden bijna niet meer reageerden, schrijft de politie op Facebook. De dieren zaten in een zogenoemde thermoaanhanger, maar de airco stond niet aan.

Proces-verbaal eigenaren

Agenten koppelden de aanhanger van de auto af en reden snel naar een politiebureau, waar de dieren werden bevrijd uit hun benarde positie en een bak water kregen. Na enige tijd kwamen de eigenaren naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Honden zweten niet en kunnen de hitte slechts kwijt via de bek. Jaarlijks moeten tientallen honden uit auto's worden gered, terwijl er ongeveer tien sterven aan de gevolgen van oververhitting.
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.