Vroege Vogels

Politie pakt visstropers op

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vissen_viswijzer_visserij.jpg
Het Visstroperijteam Friesland heeft maandag op het Slotermeer twee mannen opgepakt voor het illegaal vangen van vis. De Friezen werden betrapt toen zij netten uit het water haalden. Dat heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) bekendgemaakt.
Het stroperijteam heeft kort daarna verschillende illegale netten gevonden met een totale lengte van 500 meter. Hierin zat ongeveer 200 kilo vis, waaronder snoekbaars en brasem. Het team heeft de netten, de boot en de buitenboordmotor in beslag genomen. De nog levende snoeken zijn teruggezet, de rest is verkocht op de visafslag. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
Het Visstroperijteam Friesland bestaat uit medewerkers van de AID, de politie Friesland, het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie. Het team is in het leven geroepen vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.