Vroege Vogels

Politie maakt eind aan actie Milieudefensie

  •  
24-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_138782.jpg
De politie heeft vrijdagmiddag een einde gemaakt aan een actie van Milieudefensie in een leegstaand pand op het verouderde bedrijventerrein Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Vijftig actievoerders hielden het bedrijfspand sinds vrijdagochtend bezet. Het pand is ontruimd. Arrestaties werden niet verricht, aldus een woordvoerder.
De meeste activisten verlieten het pand op verzoek van de eigenaar. Een enkeling had daar het dringende beroep van de politie voor nodig. De ontruiming is rustig en vriendelijk verlopen.
De actie was bedoeld als protest tegen het beleid van gemeenten en provincies om nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen zonder de oude op te knappen. Volgens Milieudefensie is bijna de helft van de bedrijfsterreinen in het Groene Hart verpauperd en is de leegstand groot. De ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen noemt de milieuorganisatie ,,ruimteverspilling''.
Herontwikkeling van een deel van Rijnhaven is onder specifieke voorwaarden haalbaar en kansrijk, bleek uit een vrijdagmiddag verschenen studie.
Milieudefensie kondigde aan door te gaan met acties voor het behoud van het Groene Hart.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.