Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

"Politici vinden natuur sta-in-de-weg"

  •  
22-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_119222.jpg

© landschap

Bij de presentatie van het jaarverslag 2004 ‘Meer Natuur, minder vanzelfsprekend’ uitte Jan Jaap de Graeff, algemeen directeur van Natuurmonumenten, vanochtend kritiek op politici in de Tweede Kamer. "De houding van een meerderheid van CDA, VVD en LPF baart ons grote zorgen. Keer op keer wordt de natuur het slachtoffer van economische berekeningen."
Sta-in-de-weg
"Recentelijk nog bij de verruiming van de mest- en ammoniakregelgeving. Het lijkt erop dat het CDA de rentmeestersgedachte heeft afgeschaft. Deze gelegenheidscoalitie ziet natuur als een sta-in-de-weg voor economische ontwikkelingen. Ik vraag me dan ook ernstig af hoe lang D66, met haar duidelijk groene signatuur, dit nog blijft toestaan."
Meer natuur
Ondanks de negatieve houding van veel kamerleden kon Natuurmonumenten vorig jaar 1.478 hectare natuur verwerven. Daarmee heeft de vereniging in de eerste honderd jaar van haar bestaan 89.876 hectare natuur in 370 natuurgebieden veiliggesteld. Na het opheffen van de aankoopstop van het kabinet, zijn in 2004 verwervingen van aaneengesloten gebieden (Ecologische Hoofdstructuur) weer op gang gekomen. Het Waterloopbos (Flevoland) is opgeknapt en vanaf 9 juli voor publiek toegankelijk gemaakt. In het Mantingerveld (Drenthe) is forse vooruitgang geboekt met het aaneenschakelen van vier losse heidegebieden tot één robuust natuurgebied. En op Tiengemeten (Zuid-Holland) is gestart met de voorbereidingen voor natuurherstel. Lees hier het volledige jaarverslag (1,5 mb).

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.